PROLJEĆE/LJETO 2019.

Najčešće greške zbog kojih kovrče ne izgledaju besprijekorno

Katica Topčić otkrila nam je svoje najbolje trikove

Početkom proljeća uglavnom tragamo za rješenjima koja će instantno probuditi naš izgled. Vrlo često brza i učinkovita rješenja tražimo u beauty svijetu i to u vidu prekrasne frizure. Da je lijepa i njegovana kosa san svake žene dobro je poznata činjenica, a ove sezone posebno volimo vidjeti predivne i volumiozne kovrče koje su idealan pogodak za ovu sezonu 'buđenja'. No, ono što nam često zna pokvariti raspoloženje prilikom stiliziranja ovakve frizure su greške koje dovode do toga da naša idealna frizura u tren oka postane prava noćna mora, a kako bi to izbjegli, odlučili smo ispitati stručnjakinju za njegovanu i pomno stiliziranu kosu, Katicu Topčić!

Nedovoljna zaštita kose

Unatoč činjenici da su naši svakodnevni rasporedi pretrpani obavezama i da uglavnom svoju frizuru stiliziramo u velikoj žurbi, vodite računa da prije nego što uopće krenete raditi kovrče, zaštite svoju kosu dobrim termoprotektorom. Za ovaj korak su značajni proizvodi koji u sebi imaju heat protector, primjerice Kevin Murphy Killer Curls i Kevin Murphy Killer Waves. Riječ je o proizvodima koji sadrže serum, odnosno supstance koje pomažu kovrči da ona ostaje postojana, čvrsta, a pritome da dobije lijepi, ovalni, elastični izgled. Ovaj postupak je važan kako bi se zadržao zdravi izgled kose jer se njegovim preskakanjem izlažemo riziku da ju spalimo, a to nam svakako nije cilj.

Nepravilno rukovanje uređajem

Kada oblikujete kovrče, vodite računa da više držite figaro od korijena i sredine kose, a jako kratko na njezinom samom vrhu. Predugo držanje uređaja pri vrhu kose dovodi do toga da kovrča izgleda prečvrsto, pa se kao takva ne može dobro raščešljati. Također samo rukovanje uređajem se razlikuje ovisno o tipu kovrča koje želite postići, pa je tako za valove potrebno uzimati trokute i jako debele sekcije, a ako uzimate nešto tanje sekcije i s debljim figarom možete napraviti sitnije kovrče, koje su ove sezone itekako veliki trend.Pogrešno stiliziranje teške kose

Svi oni koji imaju nešto težu i gušću kosu znaju koliko je teško zadržati stilizirane kovrče. No, kako one ne bi splasnule netom nakon što ste kreirali ovu frizuru, potrebna je dobra priprema u vidu raznovrsnih preparata koji doprinose postojanosti ove  frizure: "Ljudi se često znaju ljutiti jer im stavljamo puno proizvoda na kosu, no kod kose koja je nešto teža ovaj korak je neizbježan. Primjerice odlični proizvodi koji pridonose postojanosti same frizure su oni koji u sebi imaju učvršćivače kao što je primjerice Kevin Murphy Body Builder Volumising pjena. Nju stavite na jako mokru kosu, osušite ju do kraja i tek onda kovrčate kosu. Na ovaj način možete biti sigurni da ćete i sa teškom kosom imati kovrče tijekom cijelog dana!"- govori Katica.

Preskakanje hlađenja kose

Kao što smo već napomenuli, naša utrka s vremenom je uglavnom najveći neprijatelj lijepo oblikovanim kovrčama, stoga često pri samom završetku njihovog stiliziranja krenemo s postupkom raščešljavanja kose, što je sasvim pogrešno. Kovrče moraju odstajati barem pola sata kako bi se u potpunosti ohladile te ih zatim krenemo raščešljavati prikladnim češljem: "Ako niste sigurni jesu li se kovrče u potpunosti ohladile, uvijek možete rukom probati je li u tjemenu dovoljno hladna. Ovaj korak je ključan ako želite da kovrče traju što dulje."- dodaje Katica.

Foto: Zvonimir Ferina, Unsplash
Objavljeno: 25.03.2019. u 13:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p