PROLJEĆE/LJETO 2020.

Želite barem malo odgoditi šišanje kose nakon ljetnih mjeseci? Evo kako ju trebate njegovati!

Otkrijte proizvode koji će čuvati zdravlje vaše kose!

Moramo priznati kako toliko toga volimo za vrijeme ljetnih mjeseci; od upijanja baš svake zrake sunca, kupanja u osvježavajućem moru, pa sve do prekrasnog i neopterećujućeg izgleda koji krasi svaki naš ljetni dan. Ljeti je odjeća nešto laganija i prozračnija, make up minimalistički, a kosa neopterećena od svakodnevnog tretiranja. No, unatoč tome upravo kosa ponajviše strada jer koliko god voljeli osjećaj morske soli pod prstima i zlatne pramenove od sunca, naša kosa se s time baš i ne bi složila!

Iako smo tek nedavno zakoračili u prave ljetne mjesece, nije naodmet već sada krenuti s razmišljanjem o tome kako ćemo obnoviti kosu kada se vratimo s godišnjeg odmora. Ono što uglavnom prvo napravimo nakon povratka jest odlazak u omiljeni frizerski salon, no ako vam šišanje kose već sada teško pada, onda je najbolje uložiti u proizvode koji će biti sjajna prevencija neželjenog oštećenja kose. O tome koji su ključni proizvodi za vrijeme ljetnih mjeseci te koji će vam svakako poslužiti kada želite kosu vratiti u život ili eventualno odgoditi malo njezino šišanje, razgovarali smo s Katicom Topčić, jednom od najpoznatijih hair stilistica u regiji, na 30. Bipa FASHION.HR-u: "Ljeti kosa bude značajno isušena od kombinacije sunca, mora i pijeska jer i kada mislite da ste sve iz kose isprali, niste, jer neke stvari jednostavno ostaju u zraku. Ono što je važno jest obratiti pažnju na hidrataciju kose te koristiti proizvode koji su bogati C vitaminom. " - objašnjava Katica i dodaje: "Ulja su nešto što biste svakako trebali izbjegavati u svojoj njezi kose jer ju mogu dodatno isušiti, a izvana zagladiti. Također prirodne preparate uvijek možete kupiti u apoteci, a odlične su i kapljice koje možete prilagođavati svojim individualnim potrebama." - dodaje Katica.

Katica Topčić

 Nadalje, što se tiče profesionalnih preparata fokus bi trebao biti na hidrataciji, a Katica je preporučila Kevin Murphy Hydrate Me liniju: "Ova linija predviđena je da kosi pruža dubinsku hidrataciju, ne čineći kosu masnom, a o općenito je važno kod odabir proizvoda obratiti pažnju sadrže li voćnu kiselinu. Također maske za kosu nešto su što treba biti sastavni dio ljetne njege te svakako vodite računa da ona stoji nešto duže na kosi."

"Masku je također potrebno zamotati najlonskom vrećicom, kapicom za tuširanje ili toplim ručnikom jer će toplina otvoriti vlas, a kada se hladi ona će se zatvoriti i tako napraviti jedan dobar protok u samoj vlasi što svakako doprinosi kosi te sprječava njezino pucanje." - govori Katica.

Također maska koju je dobro imati na svojoj kozmetičkoj polici je Kevin Murphy Repair Me maska na bazi zelenog graška, proteina i bogata je matičnim stanicama voća i povrća te kao takva sjajno oporavlja vlasi!

Kevin Murphy Hydrate me Wash & Rinse Duo

Kevin Murphy Restore

Foto: Instagram, Zvonimir Ferina, Kevin Murphy
Objavljeno: 04.07.2020. u 11:24
-1. Ne postoji Linker skripta za ovu stranicu

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p