PROLJEĆE/LJETO 2016.

Crno-bijela dekonstrukcija Gale Vrbanić

Debitantska kolekcija na trećoj večeri BIPA FASHION.HR-a
 
Treća je večer BIPA FASHION.HR-a bila rezervirana i za jednu debitantsku prezentaciju, a takvima se obično najviše veselimo jer možemo samo nagađati što očekivati od mladog dizajnera koji se publici predstavlja po prvi puta. Tako je treća kolekcija u nizu bila premijera mlade dizajnerice Gale Vrbanić, a svima koji vole modne dekonstrukcioniste zasigurno je bilo drago da smo na pisti dobili jednu novu nadu koja će ići tim putem.
 
Već u tradicionalnom dekonstrukcijskom tonu, i kolekcija Gale Vrbanić bila je bazirana na ne-bojama: crnoj i bijeloj. I to je posve legitiman odabir s obzirom na to da je poznato kako se vještina (de)konstrukcije najbolje prezentira na odjevnim komadima u upravo tim bojama koje istovremeno dopuštaju najmanje grešaka, a ako ih nema - podastiru vam svu ljepotu kroja.
 
 
  
U 10 total lookova, Gala nam je u svojoj prvoj kolekciji pokazala kako ima zrelo razrađenu nit vodilju te se iste držala od početka do kraja. Na inovativne je načine spajala i razdvajala, igrajući se s detaljima lišavajući komade određenih dijelova ili im pak dodajući ponešto tamo gdje niste očekivali. Osim crne i bijele kolekciju je razbijao pokoji cik-cak uzorak te perforacije na tekstilu, a Gala je inspiraciju pronašla istražujući odnos grafičkog i modnog dizajna. Izvrstan početak za mladu dizajnericu, a osobito zadovoljstvo spoznajom da smo na pisti konačno dobili nekoga tko se usudi poigrati dekonstrukcijom. S nestrpljenjem iščekujemo nove modne priče ove mlade dizajnerske nade!
 
 
  
 
Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
 
Cijelu kolekciju Gale Vrbanić pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 18.03.2016. u 09:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p