PROLJEĆE/LJETO 2018.

Beauty lookovi koji su obilježili Bipa FASHION.HR

Beauty trendovi koje ćemo viđati ovoga proljeća
Najveći regionalni tjedan mode je iza nas. Nakon pregršt noviteta i uzbudljivih događanja bogatog modnog programa koji se održavao u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Muzeju suvremene umjetnosti i na Zagrebačkom velesajmu, obožavatelji mode mogu mirnog srca odahnuti, posložiti dojmove i s malenom dozom nestrpljenja čekati novu sezonu i posve novo uzbuđenje koje već dokazano, iz godine u godinu, donosi Bipa FASHION.HR.

Najiščekivaniji događaj godine obilježilo je predstavljanje novih kolekcija kojima ni ovoga puta nisu nedostajali ključni momenti iznenađenja. Iako je Bipa FASHION.HR prepoznat kao modna manifestacija koja iz sezone u sezonu diktira najnovije trendove u isprepletenom svijetu mode, tehnologija i komunikacija, ne možemo ne istaknuti i sve one uspješnice koje su kreirale vješti make up artisti i hair stilisti. Autori i krivci lookova iz beauty svijeta koji su nam unijeli proljetni nemir pa ih želimo isprobati odmah i sve, i ove su sezone bili članovi Kevin Murphy tima pod vodstvom Katice Topčić, dok je službeni make up sponzor bio L'Oréal sa Sašom Jokovićevim kao voditeljem make up tima

Da nam se u beauty svijetu sprema mnogo toga prekrasnog za vrijeme trajanja modnog događanja, zapravo vrlo prirodnog, senzualnog, a opet jednostavnog, doznali smo već prve večeri u Gliptoteci na reviji modnog dvojca I-GLE kada su manekenke prošetale pistom s mega kul frizurama koje su krasili dreadlocksi. Na licima samo prirodna ljepota. Make up je sadržavao jedan jedini proizvod - korektor. Ostale zasluge idu na račun ženske ljepote, jednostavnosti i prirodnog minimalizma koji su make up artistima sve draži u posljednje vrijeme. 
Samostalnu reviju Ivice Skoke obilježile su izuzetno glamurozne frizure koje su nas na trenutak vratile u zlatno doba Hollywooda. Prekrasni bogati voluminozni valovi obogaćeni s mnogo glittera koji kao da su nas vremenskom kapsulom vratili u doba disca ili na kraj 70-ih i početak 80-ih godina. Kada je pak riječ o make upu, oči su bile jako naglašene, a na njima je prevladavala crveno crna kombinacija dok je naglasak stavljen na sredinu kapka. Oko je obrubljeno crnom olovkom, na obrazima rumenilo i na usnama jača nijansa crvenog ruža. Kombinacija fashion looka i obožavanih eightiesa. 

Čini se da je dizajnerima ovoga puta bila zanimljivo razdoblje između 70-ih i 80-ih kada je sve bilo puno šljokica. Tako su modeli modnog brenda Mates imali vrlo jednostavnu frizuru s polumokrim izgledom, a kosa je bila ukrašena zlatnim ukosnicama. Make up gotovo neprimjetan. Savršen ten, crvena mat usta i glossy na obrazima.


Jelena Holec mogli bismo reći da je bila jedno prekrasno osvježenje. Dizajnerica je tražila urbane frizure, a dodatke je izradila sama. Riječ je o biserima koji su na vrlo efektan način frizuru učinili vrlo zanimljivom. Modeli su imali lijepu sjajnu, konturiranu kožu, oči naglašene sjenilom, a ruž samo na središtu usana s glossy efektom. Maskaru samo na gornjim trepavicama i obrve počešljane prema gore. 


Modeli Anthony Avangarda imali su kosu „zalizanu“ prema natrag, potpuno sjajnu kako bi se dobio mokri look koji istovremeno izgleda mokro i uredno. Make up je bio mrvicu svemirsko nebeski „pomaknut“.  Podloga vrlo jednostavna, lagana. Obrve u baby plavoj boji, počešljane prema gore. Price on Request vođeni idejom da na modnoj pisti žele staviti naglasak na izražavanje svog modnog stila odnosno na odjevne predmete pa su modeli imali potpuno prirodan hair look. S druge strane, bilo je nekoliko različitih make up lookova. Razlikovali su se po boji stylinga. Sjenilo na unutarnjem dijelu oka, središte kapka je ostalo „prazno“ i na taj dio je išao samo sjaj. Vanjski dio oka bio je u bojama - srebrna, crna, crvena i zelena. Na usnama samo lagani ruž.


Twinsi su odabrali jedan „uzburkan“ val look. Kombinaciju mokre i polumasne kose koja je bila ili spletena u pletenicu ili podignuta u punđicu. Sve kako bi se frizure uklopile u temu slavonskog safarija. Zanimljivo je bilo što su modeli imali vrlo neobičan ten odnosno izgledali su kao da su „izgorjeli“ na suncu. Na očima su imali jedan pomak tušem koji nije bio klasičan nego je više išao prema van. Maskaru su imali samo na gornjim trepavicama, glossy kapke, a boja na usnama, nude nijanse.
Modeli Roberta Severa imali su već njegov prepoznatljiv čisti beauty look. Kremasto rumenilo, maskaru i na usnama malo jednostavnih boja. Full nude make up. I frizure su također bile prirodne. Opuštene i organic koje su zapravo ove godine izuzetno u trendu i često ih viđamo na ulicama gradova kod nas, ali i u svijetu. BiteMyStyle modeli imali su mnogo maskare i na gornjim i donjim trepavicama, glossy na očima i različite boje ruževa- boja lavande, crveno narančasta i boja fuksije. Poigrali su se s različitim bojama kako u odjevnim kombinacijama tako i s make upom, ali i frizuramaOve su godine u trendu boje i šiške, pa su ovdje modeli imali oboje.Marina Design modeli su imali na kapcima plavo sjenilo s glossy lookom. Malo artističkog momenta s crtama na usnama. Kosa je bila „složena“ u geometrijske oblike. Pramenovi vezani na vrh glave i prešani, lomljeni, kako bi se stvorili geometrijski oblici odnosno oblik kugle. 

Modeli modnog brenda Arileo imali su smokey eye s vrlo nježnim bakrenim tonom. Glossy na usnama i lagani sloj rumenila na obrazima i obrve počešljane prema gore. Modeli su nosili J.Lo frizuru, dignutu punđicu na vrh glave s  nekoliko pramenova spuštenih na lice. Vrlo ženstveno i prirodno. 


KLISAB modeli nosili su fresh look s ružičastim rumenilom. Naglasak je na fresh i nude. Jako mekana i izuzetno lijepa frizura. Pletenica kao klas, ali s mnogo teksture. Ne pravilna i zategnuta već čupava i opušteno divlja. Cijeli look zaokružili su opušteni pramenovi koji su naglasili ležernost i opuštenost.


Mateyaneira modeli nosili su mokri val od tjemena koji prati liniju glave i spušta se iza uha. Ženstvena frizura vrlo nosiva u svečanim prigodama. Jako je konkretna i jako zalizana. Imale su lagani ten kojega je upotpunio samo korektor. Na donjem kapku lagano izblendano crveno sjenilo, a olovka ide skoro uz obrve na gornjem kapku kojeg prati crvena grafička linija. Trepavice su uvijene, a obrve počešljane prema gore. Usne uljepšava lagani balzam u istoj prirodnoj boji.

 
Foto: Jure Perišić, Zvonimir Ferina
Objavljeno: 27.03.2018. u 10:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p