JESEN/ZIMA 2019./20.

Ivica Skoko predstavio je još jednu čarobnu modnu priču!

Odlična kolekcija poznatog dizajnera!

Druga večer ovosezonskog Bipa FASHION.HR-a protekla je u znaku Ivice Skoke koji je pod pokroviteljstvom brenda Perwoll predstavio još jednu sjajnu kolekciju o kojoj će se pričati. Ivica Skoko navikao nas je da očekujemo samo najbolju preciznu izradu, pomno odabrane detalje, ali i interesantnu sinergiju fragilnosti i snage, što je predstavljena kolekcija - savršeno pokazala.

Već iz prvog pogleda na kolekciju vidljivo je kako se Skoko odlučio vratiti korijenima, glamuroznoj estetici koja zastupa igru materijalima i teksturama pritom čineći unikatno djelo koje ne poznaje konfekciju. Svaka Skokina haljina rezultat je ručnog rada, 'rezuckanja' materijala i kreiranja savršene forme dostojne crvenog tepiha. Preciznost izrade itekako je vidljiva u fluidnosti predstavljenih modela, odnosno načinu na koji kroje žensku siluetu ne ostavljajući mnogo prostora pogreškama. S naglaskom na profinjenost i ženstvenost, Skoko se ovog puta odlučuje za korištenje (ne) boja koje zapravo, prisjetimo li se prvih kolekcija, i jesu domicilni kod njegovog dizajnerskog potpisa.


Crna, bijela, siva, antracit... zaokružile su Skokinu glamuroznu ženu koja ima istančano oko za lijepo te se ne boji izaći iz okvira klasičnog glamuroznog izgleda. Haljine koje prate siluetu tijela ili, s druge strane, predimenzionirani modeli definitivno su odabir koji odiše seksepilom, a stvaranju takvog dojma pridonijelo je vješto korištenje čipke, koketiranje s prozirnim materijalima koji bez obzira na svoju strukturu ne djeluju nimalo vulgarno, već naprotiv moćno i odvažno. Čak i nešto raskošniji modeli u kojima nije naglasak na tijelu, zadržavaju seksepil kao okosnicu kolekcije i još jednom potvrđuju koliko Skoko dobro poznaje ženu i razumije sve njezine modne potrebe. Viđene toalete bez imalo razmišljanja dostojne su crvenog tepiha, ali od Skoke smo na to i navikli, pa ono što nas uvijek iznova fascinira i osvoji kod ovog dizajnera činjenica je s koliko ljubavi i volje pristupa izradi svojih haljina, koliko je vremena spreman uložiti kako bi zadržao sve ono na čemu je izgradio svoj brend. Skoko živi bezvremenski glamur, detalje i suptilno govori kako ne planira izaći iz provjerenih dizajnerskih postulata na kojima počiva, a njegova publika koja iznova biva oduševljena, dovoljan je dokaz da ono što radi, radi najbolje te moderna bajka koju svakom kolekcijom donosi, ostaje zapamćena.

Cijelu kolekciju pogledajte u galeriji:

Foto: Mateja Vrčković
Video: VTS video production

Objavljeno: 24.10.2019. u 09:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p