JESEN/ZIMA 2017./2018.

Luka Grubišić otkriva sve detalje o svojoj novoj kolekciji

Slavljenička kolekcija na pisti BIPA FASHION.HR-a
Luka BIPA FASHION.HR
Na pisti 25. izdanja BIPA FASHION.HR-a “točku na i”, četverodnevnog slavlja mode stavit će Luka Grubišić, dizajner koji ove sezone slavi 15 godina rada. Povodom jubilarne obljetnice, pod pokroviteljstvom branda Silan, publiku će počastiti retrospektivom svojih najznačajnijih kreacija i mini kolekcijom novog dizajna. Među komadima koji su mu u kroz karijeru najviše prirasli srcu naći će se nekoliko popularnih uspješnica, ali i kreacija koje nikada nisu vidjele svjetla reflektora. 

Poznati dizajner priredit će modnu poslasticu koja će se  sastojati od raskošne revije starijih kreacijan, nakon koje slijedi mini kolekcija koja će biti šlag na kraju. Što točno možemo očekivati na modnoj pisti, otkrio nam Luka u nastavku.

1. Kolekcija: Nova mini kolekcija jako je glamurozna, bogata i seksi, te se nadovezuje na retrospektivu koja zrači pravim haute coutureom. U kolekciji koketiram s barokom i glamom iz 17. i 18. stoljeća. Haljine su izrađene u najfinijim materijalima, poput zlatne ručno šivane čipke, te heavy weight taffetae koju po standardima ne štedim. Iako je kolekcija mala utrošeno je mnogo mnogo sati i ručnog rada. Neki pieceovi mogu biti i vjenčanice.

2. Pripreme: Trenutno se svih 5-6 izlaza radi istovremeno jer su dosta konkretni. Izrezuje se čipka, ručno šije, lijepi te dorađuje. Ništa još nije gotovo, raditi će se do samog kraja, hi hi hi…Također sam “povukao” od mušterija 4 haljine koje će se lijepo uklopiti s novim lookovima. To sve ostavljam za sami finish revije. Koristim svileni heavy weight taft, light weight svileni taft, 3 vrste čipke s tim da je 1 vintage (limitiran sam s njom na samo jedan izlaz), te saten u par debljina.

Luka BIPA FASHION.HR
Luka BIPA FASHION.HR
3. Retrospektiva: Za retrospektivu bih najrađe pokaza 80 lookova, no trebali smo srezati kako bi revija bilo koncizna i ne pre duga. Mislim da će biti oko 40-ak izlaza. Posložit ću sa svojim prijateljem Sašom Jokom neke najomiljenije komade. Neki komadi su kod mene u salonu jer ih nisam nikada htio prodati, neki su povučeni samo u ovu svrhu od mušterija, neki nikada nisu ni bili na pisti, a neki su novi. Bit će to jako colourful kolekcija. Možete zamisliti koliko će to biti boja. Radi tog šarenila orijentirat ću se isključivo na izlaze, a ne na svjetlosne efekte i koreografiju revije.

4. Budućnost brenda: LukA brend je imao jednu stanku s revijama, ali ne s narudžbama od F/W ’12- F/W ’17 jer sam ulagao vrijeme i trud u drugi brend LOKOMOTIVU koji imam sa svojom boljom polovicom Lanom. Pošto se LOKOMOTIVA pokazala kao puni pogodak, nije bilo ni potrebe, a ni vremena, a i novaca za dva brenda na pisti. Moje mušterije znaju gdje je LukA, a s prošlom revijom S/S '17 i prvim pojavljivanjem na BIPA FASHION.HR-u brend je opet procvao kao da nije stanke ni bilo.

Luka BIPA FASHION.HR
Luka BIPA FASHION.HR
Modna publika slavljeničku će modnu priču Luke Grubišića pogledati posljednjeg dana BIPA FASHION.HR-a. Od 24. do 28. listopada u paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma nove kolekcije predstavit će i druga sjajna imena hrvatske modne scene: Robert Sever, Ivica Skoko, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Arileo, Marina Design, Anamaria Ricov, Morana Krklec, Klisab, Anthony Avangard, PRICE ON REQUEST, JAMOI i Ivana Janjić.

Luka BIPA FASHION.HR

Luka BIPA FASHION.HR
Objavljeno: 18.10.2017. u 09:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p