JESEN/ZIMA 2019./2020.

Modu koja ruši granice na trećem danu Bipa FASHION.HR-a nisu propustili niti brojni poznati

Drugačije, sofisticirane i korak ispred svog vremena kolekcije prepoznali su i brojni poznati!

Sjajna dizajnerska imena pokazala su svoje viđenje modnih kreacija za nadolazeću jesen i zimu, a odobrenje publike i izuzetna posjećenost događaja nije izostala ni na trećoj večeri Bipa FASHION.HR-a. Svoje kolekcije predstavilo je pet dizajnerskih imena – Staša Design, Yelena H., Les Émaux., Anthony Avangard i Klisab.

Kao ključ uspjeha u radu još jednom su se pokazali predanost, promišljenost i osviještenost jer inspiraciju su ovi modni dizajneri crpili s raznih strana – iz modne prošlosti, proučavanja jakih ličnosti iz povijesti umjetnosti ili iz situacija društvene današnjice. Drugačije, sofisticirane i korak ispred svog vremena kolekcije prepoznali su i brojni poznati koji su posjetili 29. po redu Bipa FASHION.HR. Među njima su bili: Antonija Blaće, Anita Dujić, Antonia Matković Šerić, Petra Friganović, Nika Turković, Nina Mia Čikeš, Borna Kotromanić, Senka Bulić, Marko Petrić, Borut Mihalić, Lidija Lešić, Lu Jakelić, Karla Zelić i mnogi drugi.

Kreacije branda Staše Design obožava publika Londona , a promišljeno viđenje mode Staša Randall je predstavila u kolekciji simbolična naziva “Diversus” čija inspiracija su različitost i senzibilizacija prema drugačijem. Tonovi modro plave, crne te zemljane nijanse proželi su materijale poput prirodnog pamuka, vune, konoplje i bambusa. Minimalistički kaputi, haljine s rezovima koje prate liniju tijela, hlače ravnog kroja i bluze spuštenih ramena činile su okosnicu kolekcije.

Staša Design

Dok je Staša Design inspiraciju potražila u prirodnim materijalima, Jelena Holec je u novoj kolekciji kao polazišnu točku zamislila zanimljiv fashion spoj. U potrazi za idejama Holec je zavirila u prošlost u modu dalekih dvorskih krugova i povezala je s današnjim high street komadima. Razigranost druge dimenzije i koketiranje s masculine figurama predstavio je dvojac koji obećava, Les Émaux, a koji je ove sezone prvi put nastupio na Bipa FASHION.HR platformi. Dizajneri Kristijan Žakić i Nino Sablić ruše tabue između muške i ženske odjeće u kolekciji, u kojoj su se jakim military elementima 40-ih godina poput vojničkih kaputa s predimenzioniranim džepovima i detaljima na ramenima kao suprotnost istaknule flapper haljine 20-ih godina.

Jelena Holec

Les Émaux

Rane godine 20. stoljeća inspirirale su i brand Anthony Avangard, za novu zimsku kolekciju “Danja”. Ideja stvaranja nove kolekcije bilo je traženje smisla u besmislu, što se u kolekciji Anthonyja Avangarda prezentiralo kroz sportske elemente kombinirane s klasičnim krojevima. Čast da zatvore treći dan Bipa FASHION.HR-a pripala je dvojcu Klisab, Marku Šabariću i Tomislavu Kliškiniću. U novoj kolekciji dizajnerski duo, koji već sezonama osvaja publiku i kritiku kao ključni komad vidi kaput, njihov omiljeni outwear koji svaki look može učiniti atraktivnim, te je pametna investicija u garderobi.

Anthony Avangard

Klisab

 Nakon što je publika uživala u modnim vizijama talentiranih dizajnera čije priče isprepliću prošlost i budućnost, danas je na rasporedu revija Roberta Severa pod pokroviteljstvom beauty brenda Noelle. Završni dan i veliko finale Bipa FASHION.HR-a rezervirano je za reviju Zorana Aragovića i njegova BiteMyStyle branda uz sponzorstvo Philipsa, reviju Twinsa uz pokroviteljstvo brenda CCC, te revije Branke Donassy, Spirit by T.B. i Marine Design.

Antun Aščić

Antonija Blaće

Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica

Ivana Travaš i Tomislav Bahorić

Ana Maria Ricov

Ana Ivančić

Vinko Filipić i Sanela Seferagić Filipić

Senka Bulić

Ana Marija Žužul s pratnjom

Marko Petrić

Lu Jakelić

Nika Turković

Gina Victoria Damjanović

Dunja Ercegović

Hana Mašić

Aleksandra Milinković

Ana Josipović, Alen Kolbas i Slavica Josipović

Ivana Antunović Jović

Vanja Ljubić

Ivana Krajinović

Nina Mia Čikeš

Tihana Harapin Zalepugin

Anita Dujić

Josip Tešija

Petra Friganović Bianco

Andrea Solomun

Antonia Matković Šerić

Borut Mihalić

Doris Fatur

Lidija Lešić

Karla Zelić

Ivana Blažoti Mijoč

Dora Predojević

Isabella Rakonjić

Jelena Marinović

Foto:PR
Objavljeno: 25.10.2019. u 09:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p