JESEN/ZIMA 2018./19.

Najljepše frizure ove jeseni odišu rokerskom romantikom

Beauty savjeti poznate stilistice zbog kojih ćete poželjeti promijeniti frizuru

Obožavatelji mode mogu odahnuti jer najuzbudljiviji tjedan mode je iza nas. Nakon što smo vidjeli genijalne kolekcije i lookove, dobro se zabavili, pravo je vrijeme da posložimo dojmove i sagledamo koje beauty trendove po pitanju kose nam je nametnuo ovogodišnji FASHION.HR Razgovarali smo s Katicom Topčić, poznatom hair stilisticom i kreativnom direktoricom studija Fabula de Forma koja je zajedno sa svojim Kevin Murphy timom kreirala neke od najupečatljivijih lookova ove sezone.

Ovogodišnji Bipa FASHION.HR nije donio previše komplicirane frizure, dapače vrlo su nosive i u streetstyle kombinacijama. Katica, kojoj je ovo šesti put da je dio ove modne priče, kaže da se u modu u svim segmentima vraćaju osamdesete i devedesete. Frizura fudbalerka mnogima izaziva 'dizanje' kose na glavi, ali Katica ističe kako se na seminarima vrlo često preporučuje šišanje upravo ove frizure. Moderna fudbalerka nosi duh godina u kojima je nastala, ali posjeduje nove elemente koji prate vrijeme u kojem živimo i sve aktualne trendove. Svaka osoba je drugačija, ističe Katica, odijevanjem, fizionomijom, osobnošću i samim time je svaka osoba nova inspiracija. Rad s dizajnerima nešto se razlikuje od individualnog pristupa jer postoji total look koji se nastoji postići, ali uz dogovor i razumijevanju umjetničkog aspekta odjeće i frizure, zajednički jezik se vrlo brzo postigne.

Ove godine na pisti vidjeli smo jednostavnost; kao favorit nametnule se punđe različitih stilova, od visokih, uredno zalizanih pa sve do romantičnih i ležernih punđi ukrašenih pletenicama. Nosi se i raspuštena uredno počešljana kosa, s ukosnicama kao detaljem. Nešto volumena vidjeli smo kod polu podignute kose i niskog repa koji sve skupa čini zanimljiv kontrast u odnosu na zalizani ostatak kose. S obzirom na nosivost i jednostavnost predstavljenih beauty lookova i frizerskih trendova, ne sumnjamo da ćemo ih u velikom broju viđati u svakodnevnim streetstyle kombinacijama.


Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 29.10.2018. u 11:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p