JESEN/ZIMA 2019./2020.

Otkrijte zašto ne možemo dočekati nostalgičnu kolekciju Varteksa na pisti Bipa FASHION.HR-a

Kreativna vizija koja je privukla pažnju modne scene!

Jedan od najdugovječnijih hrvatskih modnih brandova, Varteks, u punom je zamahu kako s poslovne tako i s dizajnerske strane. Nakon što je velikom izložbom proslavio 100 godina, ovaj modni gigant nastupit će u sklopu tjedna mode Bipa FASHION.HR. Novo poglavlje modne povijesti, Varteks je započeo s novim dizajnerskim timom na čelu s Tinom Vrdoljak Ranilović, koja je više od 20 godina karijere posvetila modnom brandu I-Gle. Njezina kreativna vizija privukla je pažnju modne scene jer je dizajnerica poznata je po minimalističkoj estetici, modernom dizajnu, majstorskim krojevima i viziji mode koja nadilazi puku funkcionalnost odijevanja. Tu viziju Varteks pokušava oživjeti i već prvom kolekcijom jesen/zima 2019./20. daje naslutiti da nas čeka još dosta uzbudljivih priča iz Varteksove radionice.

Nastup na Bipa FASHION.HR-u, povodom obilježavanja 100 godina branda, logičan je potez u smjeru približavanja Varteksa novim mlađim generacijama, kojima je moda prije svega doživljaj, stav, način izražavanja i komunikacije. Tako je kolekcija jesen/zima 2019/20 bila idealna prilika za pomalo nostalgičan prikaz klasike s modernim odmakom kroz detalje. Tako je dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović klasičan kaput, savršenog kroja, kvalitetnog materijala i izrade, s malim zahvatima u konstrukciji učinila poželjnim minimalističkim klasičnim komadom. Njezina suptilnost u stapanju klasičnog i suvremenog dolazi do izražaja u ženskim i muškim komadima koji su elegantni, pročišćeni od detalja, savršene forme s daškom luksuza koji proizlazi iz finoće materijala i kvalitete izrade.

Jedna od osnovnih premisa dizajnerice bila je oživjeti taj nostalgičan osjećaj koji se javlja na sam spomen Varteksa kad svi pomislimo na neka nježnija i romantična vremena. No, ova kolekcija nikako nije retro, ona samo pokušava pomiriti ono što je danas aktualno s nostalgičnom podsvjesnom emocijom. U toj misiji pridružila joj se i fotografkinja Mare Milin koja je zaslužna za fotografije koje najavljuju novu kolekciju i reviju.Bipa FASHION.HR održava na Zagrebačkom velesajmu od 21. do 26. listopada gdje će svoje kolekcije predstaviti najznačajnija imena hrvatske modne scene. Robert Sever nastupa u suradnji s beauty brandom Noelle, Ivica Skoko predstavlja reviju pod pokroviteljstvom branda Perwoll, a svoje će nove kolekcije prikazati i dobro poznati BiteMyStyle by Zoran Aragović pod pokroviteljstvom Philipsa, te Branka Donassy, Marina Design, KLISAB, Twins, Anthony Avangard, Jelena Holec, Spirit by T.B., Staša design te Les Emaux.

Foto: Mare Milin
Styling: Petar Trbović
Šminka: Saša Joković
Frizura; Salon Glamour
Objavljeno: 02.10.2019. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p