JESEN/ZIMA 2019./2020.

Robert Sever o novoj kolekciji i inspiraciji koja ga je odvela u drugi svijet

Miljenik ženske publike vodi nas u daleku Rusiju!

Miljenik svih romantičarki, dizajner Robert Sever pripremio je zanimljivu kolekciju koju će danas prikazati samostalnom revijom tijekom četvrte večeri 29. sezone Bipa FASHION.HR-a. Hrvatski dizajner odlučio je svoju inspiraciju pronaći u dalekoj Rusiji, a tim povodom nije preostalo ništa drugo no zaviriti u čaroban i maštoviti svijet Severove žene.

S jasnom vizijom kojom već godinama gradi svoj brend, Robert Sever jedan je od onih dizajnera koji raste zajedno sa svojom publikom. Severova žena odrasta sa svakom novom kolekcijom i umjesto da se mijenja, ona svoj stil iznova podiže za ljestvicu više. Romantični krojevi nerijetko s pregršt decentnih printeva te nezaobilazni traper postali su okosnica Severovog dizajnerskog potpisa, a ove sezone otišao je korak dalje. Točnije, kako nam je otkrio, kolekcija je poprimila slikovite obrise nekih od omiljenih knjiga stoga ne čudi kako nas očekuje posebna revija.

Možemo primijetiti kako ste inspiraciju za novu kolekciju pronašli u dalekoj Rusiji. Postoji li specifičan razlog zašto vas je baš ona inspirirala?

Oduvijek sam bio fasciniran carskom Rusijom, i njihovom potrebom da u mnogočemu kopiraju Francusku. Upravo ta simbioza mi je privlačna. Još kao klinac čitao sam "Ruske narodne price" i obožavao sam price o Vasilisi- koja je i iznjedrila jednu od mojih najdražih modrosti - "jutro je pametnije od večeri " Proljetna kolekcija "Romanove" bila je pod impresijom carske ruske obitelji, pa se nekako ta tema provukla i kroz jesensku i zimsku kolekciju. Mi kao brend volimo imati poveznice, tok stvaranja, a ne svake sezone izbacivati nešto novo i neprepoznatljivo našim klijenticama.

VASILISA SEVEROVA

 Kako biste opisali Severovu Vasilisu? Kakvim ženama je namijenjena ova kolekcija?

Vasilisa je kao i sve moje muze-stvarne ili imaginarne. Uvijek su to snažne žene koje odjeću koriste da bi izrazile svoju osobnost. One vole lijepe, posebno i predano dizajnirane predmete koje im čine ugodu. Uvijek i prije svega dizajniram tako da slušam što ženama treba- i onda im stvorim najbolju verziju toga.

Poznato je kako ste strastveni ljubitelj knjiga. Koliko često su vam knjige inspiracija za stvaranje novih kolekcija?

Volim kada me knjiga inspirira, i svakako da ostavljaju trag u mom načinu razmišljanja i stvaranja. Možda ne nužno na prvu loptu, ali svakako kao misao koja ima neki potkontekst u stvaranju.

Postoji li kod vas u nekim trenucima kreativna blokada? Kako ju savladavate?


Ne postoji, baš suprotno - ja sam uvijek onaj koji nešto radi, pa svoju kreativnost zadovoljavam kroz mnoge sfere. Pišem, bavim se hortikulturom, uređenjem interijera, fotografija...

Što biste poručili mladim dizajnerima koji se tek počinju baviti ovim poslom?

Poručio bi im da nauče šivati i krojiti, jer jako puno ljudi misle da je dovoljno nacrtati skicu. Mladi bježe od tog osnovnog a ekstremno bitnog djela naše struke, i na žalost i vrlo često upravo zato odustaju kod prvog problema!

Objavljeno: 24.10.2019. u 18:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p