JESEN/ZIMA 2018./19.

Severova Daria strastvena je i dramatična. I to joj tako dobro stoji!

Robert Sever predstavio novu kolekciju na pisti Bipa FASHION.HR-a

Jedan od najdugovječnijih dizajnera na domaćoj modnoj sceni, Robert Sever, poznat je po tome da svojim modnim vizijama svake sezone iznova šarmira modnu publiku, još jednom osvoji vjerne zaljubljenike u njegovu modu, ali i da pridobije pokojeg novog poklonika. Isto je Sever učinio i sinoć kada je, na pisti Bipa FASHION.HR-a pod pokroviteljstvom brenda Noelle na Zagrebačkom velesajmu mnogobrojnoj modnoj publici predstavio svoju novu kolekciju imena Daria. A Daria je oduševila izmamivši itekako glasan aplauz.

Sever je ove sezone zagrebačku modnu publiku počastio nešto drugačijom kolekcijom od one koju su mnogi vjerojatno očekivali. To nipošto ne znači da je poznati dizajner odustao od svoje prepoznatljivog kreativnog potpisa, koji bismo mogli sažeti pod zajednički nazivnik "eklektičan i retro", no ono što iznenađuje jest jednostavniji kolorit i izostanak upečatljivih uzoraka koji su često krojili njegove modne vizije posljednjih nekoliko sezona. A kakva je Daria, kolekcija kojoj je Sever dao ime po njemu omiljenom modelu i stilskoj ikoni Dariji Werbowy? Jednom rječju - fantastična. No, da ne bismo stali na samo jednom epitetu, jer ih ova Severova kolekcija svakako zaslužuje više, mogli bismo svakako zaključiti da je istovremeno i senzualna i moćna, romantična i dramatična, ženstvena i strastvena. Zaogrnuta u dvije dominantne boje, crvenu i crnu, ono po čemu će ova Severova kolekcija ostati zapamćena je sigurno strast i drama. Daria osvaja svojim stavom i upravo u tome leži Severov šarm na pisti. Stylinzi su u total lookovima složeni promišljeno i pedantno do posljednjeg detalja tako da poželite sve komade s modela preseliti direktno u svoju garderobu i prvom prilikom izaći na ulicu kao Daria, od glave do pete.

Glavnu riječ na pisti ove sezone vode haljine koje su, premda u jednoj boji i oslobođene uzoraka, bogato ukrašene čipkom i volanima, dominantno maksi dužine, lepršave i moćne, stilizirane sa remenom stegnutim u struku koji naglašava žensku siluetu. Sever nije svojoj Dariji propustio kreirati i druge odjevne komade pa je osim haljina pistom prošetalo i pokoje jednobojno žensko odijelo, pokoji elegantni kaput, transparentna čipkasta bluza, lepršava suknja... Kao pravi majstor total lookova, Robert Sever je i ove sezone publici ponudio i pregršt fantastičnih modnih dodataka poput kruna začinjenih kristalima, čipkom ili pak onih posebno profinjenih i dramatičnih ukrašenih nojevim perjem. Daria ponovno donosi popularne RS torbe, među kojima su Severovi klasici, modeli Marija i Virginia, a šešir, Moskovljanka, ove hladne sezone dolazi u crvenoj boji koja je kao stvorena da razbije gradsko sivilo kao i par strogih šešira širokog oboda koji kreiraju moćan look moderne kaubojke. Zaokružena do svakog i najsitnijeg detalja, moćna, strastvena i svoja, Severova je Daria izdominirala pistom. Savršeni uvod za kolekcije koje će tek prošetati pistom Bipa FASHION.HR-a u modnim danima koji slijede.

Sve komade iz nove kolekcije Roberta Severa pogledajte u galeriji:

Foto: Mateja Vrčković, Zvonimir Ferina

Objavljeno: 25.10.2018. u 09:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p