JESEN/ZIMA 2019./2020.

Velika završnica tjedna mode u znaku simbioze mladih nada i doajena hrvatske mode!

Pet kolekcija koje su obilježile kraj 29. sezone Bipa FASHION.HR-a
Revijama pet domaćih modnih imena koji su sinoć, u subotu 26. listopada prošetale najpoznatijom zagrebačkom pistom, završila je izvrsna 29. sezona Bipa FASHION.HR. Posljednju, petu večer priliku za pokazati svoje najnovije modne vizije imali su Branka Donassy, Marina Design, Spirit by T.B., Twins te BiteMyStyle by Zoran Aragović.

Upravo tih pet dizajnerskih imena učinili su posljednju večer simbiozom sirovog talenta i rafiniranog dizajnerskog opusa te pokazali kako hrvatska moda itekako živi. Večer je otvorila doajenka hrvatske mode, Branka Donassy s još jednom odličnom te prije svega kompleksnom kolekcijom, a zatim su uslijedili Marina Design i Spirit by T.B. dizajnera Tomislava Bahorića sa sjajnom muškom kolekcijom te dizajnerski duo Twins pod pokroviteljstvom brenda CCC i BiteMyStyle by Zoran Aragović pod pokroviteljstvom brenda Philips.

Branka Donassy

Uvijek dosljedna sebi i svom dizajnerskom potpisu, Branka Donassy pokazala je jednu od ponajboljih kolekcija i oduševila publiku. Za razliku od prošlosezonske ljetne kolekcije koja je bujala koloritom i vlastitim uzorcima, jesenska vizija daleko je suzdržanija, no ne i jednostavnija. Naime, Donassy je odavno pokazala kako joj je poznavanje krojeva i manipulacijama istima odnosno siluetom izrazito zanimljivo i da u tome briljira do točke perfekcionizma. Kratke puffer jakne i kaputi privukle su najviše pažnje zahvaljujući konciznom dizajnu te odabiru materijala čija je paleta boja u ovoj kolekciji suzdržanija, ali jednako efektna. U cijelosti kohezivna kolekcija koju će ponajviše cijeniti istinski poznavatelji mode i dizajna.

Sve modele iz nove kolekcije Branke Donassy pogledajte u galeriji:
Spirit by T.B.

Tomislav Bahorić još je jedan primjer dizajnera koji je neprocjenjiv za hrvatsku modu. Uspjeti probuditi emociju kod publike i svoju viziju uspješno pretočiti u opipljive komade odnosno kolekciju koja je fluidna i jasna, rijetkima pođe za rukom. S druge strane, Bahorić to čini s takvom lakoćom upravo zato što je pronašao nišu u muškoj modi i podredio je sebi, bez kompromisa. Prikazao je monokromatsku kolekcija u crnoj (ne)boji s naglaskom na teksturu i sirove materijale poput nedovršene kože te zanimljive intervencije poput korištenja krojne slike kao uzorka i perforiranih komada različitih oblika. Tek poneki komad u antracitnoj sivoj boji dodatno je naglasio slojevitost kolekcije, a cjelokupna vizija i koncept učinili su ovo još jednom kolekcijom za pamćenje.

Sve modele iz nove kolekcije Spirit by T.B. pogledajte u galeriji:
Marina Design

Slojevita kolekcija obogaćena neutralnim koloritom i ženstvenim krojevima, razlog su zašto Marina Design iznova oduševljava svoje obožavatelja. Spoj chic i rokerske estetske uz promišljenu formu okosnica su kolekcije kojom dominiraju slojeviti odjevni komadi. Predimenzionirani krojevi usklađeni sa komadima pripijenim uz tijelo te nizanje slojeva zaokružile su kolekciju koja je prvenstveno ženstvena i kohezivna. 

Sve modele iz nove kolekcije Marine Design pogledajte u galeriji:

Twins

Kad su u pitanju simpatije publike, dvojac Twins, zahvaljujući svom ujedno neopterećenom no jasnom vizijom, osvaja isprve. Naime, nova kolekcija nastala je kao reakcija na njihovo viđenje društva i trenutnog stanja istog, a vizija Twins žene i ovog puta je ona koja je eklektična, nimalo jednostavna i energična. Naglašeni struk i predimenzionirana silueta, pregršt uzoraka, kolorita i tekstura te spoj nekoliko stilova za dizajnere predstavlja istinsku reprezentaciju današnje mode. Plisirane asimetrične suknje, duge haljine i kaputi te nezaobilazne majice s porukama poput „Lepsi“ i „Lijen si“ osvojile su Twins publiku i dokazali kako su Begović i Štimac pronašli svoju nišu.

Sve modele iz nove kolekcije Twins pogledajte u galeriji:

BiteMyStyle by Zoran Aragović

Nezaobilazni kolor blok te vješto kombiniranje uzoraka i ovog puta bile su okosnica jesenske kolekcije dizajnera Zorana Aragovića. Prepoznatljivi kaputi, jakne i suknje ovog su puta bile umjerenije no uobičajeno, a Aragović je odlučio iskoristiti priliku kako bi pročistio paletu i kolorit. Naglasak je na detaljima, ovog puta na predimenzioniranim džepovima, patchwork tehnici i izrazito ženstvenoj silueti koja je dodatno naglašena uz tehniku nabiranja tkanine i asimetrične krojeve. Jesenska kolekcija je još jedna u nizu kojoj ljubiteljice BiteMyStyle estetike neće moći odoljeti!

Sve modele iz nove kolekcije BiteMyStyle by Zoran Aragović pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 27.10.2019. u 09:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p