JESEN/ZIMA 2017./2018.

Robert Sever otkriva 5 stvari koje trebate znati o njegovoj novoj kolekciji

Što poznati dizajner sprema za 25. BIPA FASHION.HR?
Robert Sever BIPA FASHION.HR
Jedna od iščekivanijih revija na BIPA FASHION.HR-u svakako je revija poznatog dizajnera Roberta Severa koji je za ovu sezonu premijerno prije same piste snimio izvrsnu kampanju koja evocira duh nekih prošlih vremena i zaboravljenog „visokog društva“ u kojem je odijevanje bilo odraz stava. Na samostalnoj reviji pod pokroviteljstvom beauty brenda Noelle, dizajner će u sklopu nove kolekcije pod nazivom Kristina predstaviti 60 odjevnih kombinacija.

U novoj kolekciji možemo očekivati pregršt dnevnih kombinacija s čime se RS brend najviše voli i baviti, a iznenađenje za novu sezonu su dvije linije. Neizostavni dio njegove revije su složeni total lookovi, a u novoj sezoni se možemo veseliti probranoj selekciji nakita, kruna, kapa, šalova i bandana marama. No, tko bolje može dočarati sve velike i male tajne svoje nove kolekcije nego sami Robert Sever koji nam je uoči revije otkrio pet stvari koje obavezno trebate znati o njegovoj novoj modnoj priči.

Robert Sever BIPA FASHION.HR
1. Osobno sam oduvijek opsjednut čitanjem i proučavanjem zapravo svega, kolekcija uvijek svoj potkontekst dobiva i nekim citatima iz povijesti mode, koju kroz prizmu estetike branda provlačimo do suvremenih oblika.Tako je moja fascinacija odjećom iz 70-ih godina, rock glazbom i vintage detaljima i u ovoj kolekciji vidljiva. Dapače, ovog puta smo i koristili neke vintage detalje, poput kopči za pojaseve koji su unikatni uzorci Bečke tvornice s početka prošlog stoljeća.

2. Nakon dugo vremena odlučili smo se raditi i manju kolekciju za muškarce, zbog interesa muške publike, ali i zato što sam htio napraviti kolekciju stvari koje bih i sam vrlo rado nosio. Ta kolekcija je zapravo i oličenje mog osobnog stila, a sadrži elemente od jeansa 90-ih, preko vojničkih kaputa,sportskih dukseva. Osim toga, inspiracija je došla i s mojim prijateljem Filipom, koji je muško zaštitno lice RS brenda.

Robert Sever BIPA FASHION.HR
3. Ime kolekcije desilo se sasvim spontano. Moja prijateljica Kristina Bangoura je prilikom jednog susreta rekla doslovno: "Bok! Kaj bi se iduća kolekcija mogla zvati Kristina?". Naravno da joj nisam mogao odoljeti, kao sto ni inače ne mogu odoljeti ženama .

4. Haljina Iris nalazi se kao jedan od naših bestselera i u ovoj kolekciji, izrađena u novim opcijama materijala. To je moja najdraža haljina jer me taj oblik podsjeća moju mamu Mariju, koja je kasnih 70-ih imala takvu haljinu. Sjećam se da je to bila prva haljina koju sam kao klinac vidio i koja me je tada bila opčinila.

Robert Sever BIPA FASHION.HR
5. Kampanja za kolekciju snimili smo prije revije jer smo imali ekskluzivnu čast snimati je prije svih u predivnom interijeru kafića Finjak, koji je savršeno poslužio kao kulisa za zamišljenu priču. Cijeli dojam kampanje ima jedan nostalgičan ton i podsjeća me na neko dekadentno tajno društvo nove generacije.

Stvaranje kreacija koje su postale must have ulične mode te traženje inspiracije u prijateljicama i klijenticama tajne su uspjeha poznatog modnog dizajnera, koji će se publici predstaviti u sklopu 25.sezone BIPA FASHION.HR-a, 24. listopada. U paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma u sklopu jubilarnog izdanja, koji traje od 24. do 28. listopada u četiri će modna dana nastupiti i ostala poznata dizajnerska imena: Ivica Skoko, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Arileo, Luka, Marina Design, Anamaria Ricov, Morana Krklec, Klisab, Anthony Avangard, PRICE ON REQUEST, JAMOI i Ivana Janjić.

Robert Sever BIPA FASHION.HR
Objavljeno: 11.10.2017. u 09:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p